Lucienne Damen

Persoonlijke website

Cruise 2015

Middellandse zee met MSC Divina

Omdat we gewend waren om met een vaste tour operator op vakantie te gaan en deze tour operator nu een cruise aanbood op de MSC Divina in de Middellandse zee, was dit voor ons doorslaggevend om in 2015 voor het eerst de lang gekoesterde wens om te gaan cruisen, in vervulling te laten gaan. Voor deze reis was een minimum aantal deelnemers nodig en helaas lukte het de touroperator niet om dit aantal te halen. We mochten de reis annuleren en besloten op het reisbureau dezelfde reis te boeken, maar dan zonder tussenkomst van de tour operator.

De Divina vertrok vanaf Barcelona waarna we direct de oversteek maakten naar Napels. Vanuit deze haven hebben we een excursie gemaakt naar Pompeï, eveneens een lang gekoesterde wens. Na napels gingen we richting Rome. We zijn met een gids alle belangrijke bezienswaardigheden langs gegaan. Prachtig om een keer te zien. Indrukwekkend was de lange rij in de brandende zon om het Vaticaan in te mogen. helaas hadden we niet genoeg tijd om aan te sluiten. Ik had het graag van binnen gezien.

na Rome gingen we naar La Spezia. Een gezellig klein plaatsje. Daarna naar Cannes waar we de oude stadsmuur beklommen hebben. Onze laatste stop was Palma de Mallorca waarna de Divina ons weer terug bracht naar Barcelona. en met deze reis is onze cruise verslaving geboren. 

Onderaan deze pagina staat een youtube button waarmee je op mijn youtube kanaal komt. Hier vind je filmpjes van onze cruise vakanties.

Middellandse zee 2016

Noorse Fjorden 2017

Noord Europa 2017

Griekse Eilanden 2018

Griekse eilanden 2019

Cruise foto's