top of page

Onze passie voor cruisen

Cruise foto's

Vroeger als kind had ik de wens om ooit eens een cruise te gaan maken. Ik fantaseerde daar over met mijn oma, die dezelfde wens had. Maar het is er nooit van gekomen en eerlijk gezegd ben ik er niet meer mee bezig geweest. Tot ik een aantal jaar geleden een keer tegen Peter zei dat ik wel eens een cruise zou willen maken. Ik kwam tot de ontdekking dat je verplicht bent om per dag een vast bedrag aan fooi te betalen en dat je alleen met een creditcard kan betalen aan boord. Ik heb en wil geen creditcard en daarbij bepaal ik zelf wie ik fooi geef en hoeveel. Deze informatie maakte dat ik het cruisen uit mijn hoofd zette. Althans, dat probeerde ik, want ergens bleef het toch kriebelen.

Toen de Jong Intra, bij wie wij altijd een busvakantie boekten, een cruise aanbood op de MSC Divina, vonden we dat een uitgelezen kans om zo'n cruise een keer te proberen. Maar helaas waren er niet voldoende deelnemers en moest De Jong Intra de reis annuleren. Wij hebben toen dezelfde cruise geboekt via het reisbureau en sinds die tijd zijn we verslaafd aan deze vorm van reizen.

Voor een controle freak als ik was het lastig om alles aan de cruisemaatschappij over te laten, vooral omdat ik niet wist hoe alles er aan toe ging. maar al snel kreeg ik in de gaten dat ik met een gerust hart achterover kon leunen omdat de hele organisatie gesmeerd liep. Van de koffers aan boord brengen, tot het diner in het restaurant, alles was tot in de puntjes verzorgd. Iedere ochtend werden we ergens anders wakker. Heerlijk!

En wat die fooi betreft: die is dubbel en dik verdiend door het personeel. Al kun je er vraagtekens bij zetten of al dat personeel dat achter de schermen werkt, inderdaad de service charge als fooi bij hun salaris krijgen.

En een creditcard is handig, maar zeker geen noodzaak. Op de MSC schepen staan pinautomaten waarmee je direct van je rekening geld op je cruisecard kan storten. Maar je kan ook gewoon aan de receptie contant geld op je cruisecard laten zetten.

 

Inmiddels zijn onze kinderen Mitchell en Cynthia ook twee keer mee geweest en heeft het virus hen ook te pakken. Cynthia heeft zelfs een paar jaar op een cruiseschip gewerkt. 

 

Van onze cruises die we tot nu toe hebben gemaakt heb ik per cruise een fotopagina gemaakt, een impressie van onze reizen. Klik op onderstaande buttons om de pagina van de betreffende cruise te openen.

bottom of page