top of page

Cruise 2018 

Griekse eilanden met de MSC Musica

In 2018 kozen we voor een cruise in een warm gebied. En warm was het zeker! We vertrokken vanaf Venetië. Deze keer met een ander schip de MSC Musica. Ook hadden we gekozen voor een hogere experience. Dit betekent dat we een aantal extra's hadden. Zo konden we gebruik maken van het Top 16 dek, konden dineren wanneer we zin hadden, kregen we een kado bij aankomst en konden we de hele cruise gebruik maken van de spa. Ook zat er een massage en een drankenpakket bij. Ondanks dat we voor deze experience meer moesten betalen, was het zeker de moeite waard.

Onze hut zat aan de voorkant van het schip, waardoor we een mooi uitzicht hadden over waar we naar toe gingen. De eerste stop was in Brindisi, een leuk Italiaans plaatsje waar we doorheen geslenterd hebben. De tweede stop was Katakolon. Hier was het zo heet dat we blij waren dat we ergens verscholen tussen woningen een gezellig overdekt terrasje vonden. Bij het Griekse eiland Santorini konden we niet aanleggen, daar moest het schip voor anker en gingen we met tenders naar de kant. We hadden hier een excursie naar het plaatsje Oya. Prachtige witte huisjes met blauwe daken. Naar beneden gingen we met een kabelbaan. je kon ook met een ezel, maar dat vind ik zo zielig.

In Athene hebben we gekozen voor een stadstour, waarbij we een aantal bezienswaardigheden hebben bezocht. De meest belangrijke was de Akropolis. Het was een behoorlijke klim naar boven en het was gigantisch druk. Maar wel de moeite waard om een keer gezien te hebben.

Daarna naar Corfu, waar we een excursie hebben gemaakt naar het Archilleion, het voormalig paleis van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Jammer dat het die dag regende. Na het bezoek aan het paleis zijn we nog naar Corfu stad geweest.De laatste stop was Kotor in Montenegro. Dit plaatsje ligt in een fjord in de Middellandse zee. Het oude centrum van Kotor staat op de lijst van UNESCO. Vanuit Kotor hebben we een excursie gemaakt naar Perast, waar we met een bootje naar een kerkje op een kunstmatig eiland zijn gevaren. Erg mooi allemaal. 

med. night samen.png

Klik op de youtube button onderaan deze pagina om de film van deze cruise te bekijken.

IMG_7079.JPG
IMG_7102.JPG
20180617_095658.jpg
IMG_7180.JPG

Athene (Akropolis)

IMG_7198.JPG
IMG_7201.JPG
IMG_7206.JPG
IMG_7205.JPG

Santorini

IMG_7160.JPG
IMG_7168.JPG

Achilleon op Corfu

Achilleion_in_Corfu.JPG
IMG_7237.JPG

Kotor, Montenegro

IMG_7368.JPG
IMG_7332.JPG

Eiland "Lady of the Rock" 

IMG_7342.JPG
bottom of page