top of page
  • Writer's pictureLucienne

Vlucht gemist

In januari bedachten we dat het wel weer eens tijd was om naar Wenen te gaan. De laatste keer was in 2014. In een week tijd hebben we toen zo'n beetje alles bekeken wat we wilden zien.

Deze keer wilde ook onze dochter mee. We boekten een vlucht en een hotel en bedachten wat we in deze 5 dagen wilden gaan bekijken.

We hadden een vroege vlucht, 06.50 uur, dus om vijf uur reden we de parkeerplaats van Schiphol op. Na de incheck en afleveren van de koffers, begaven we ons naar de security. Daar kwam Peter er achter dat hij zijn paspoort in de auto had laten liggen. Hij snelde weer terug met de shuttlebus naar de parkeerplaats waarna we een half uur later alsnog door de security konden.


Verkeerde gate


Op het bord met alle vertrekkende vluchten zochten we naar de gate vanwaar onze vlucht zou vertrekken. Peter en Cynthia liepen naar gate B35, terwijl ik gate D72 op het bord had gezien. Bij een volgend bord keken we weer en daar stond inderdaad Wenen 06.50 uur vertrek vanaf B35. Ik zei nog dat ik niet weet wat ik dan gezien had, maar blijkbaar was dat wat anders.

Toen we bij de gate kwamen zag ik dat we in plaats van met KLM, met Austria Airlines zouden vliegen. Dat vond ik vreemd, want we hadden toch echt KLM geboekt. Ik was al geïrriteerd dat we niet de stoelen hadden waarvoor ik extra betaald had. In plaats van rij 10 zaten we nu op rij 21.

Als eerste waren de priority gasten aan de beurt om te boarden. We pakten onze boardingspassen alvast tevoorschijn. Cynthia zag op haar pas een andere gate staan; D72. Het drong plotseling tot ons door dat we bij de verkeerde gate stonden en dat de andere vlucht ook al aan het boarden was. We moesten in 10 minuten van de ene kant van Schiphol naar de andere kant. Dat lukte niet...bij aankomst bij D72 was het vliegtuig al vertrokken. Het bleek dat er twee vluchten om dezelfde tijd naar Wenen vertrokken.


Daar stonden we dan, s-morgens om 07.00 uur. We zochten een KLM post om te checken of we die dag nog een andere vlucht konden boeken, wetende dat ons dat extra geld zou kosten. De dame van KLM zei dat er alleen nog een vlucht naar Wenen ging via Parijs. Ook zei ze dat er via Transavia een vlucht om 10.00 uur ging, maar die was alleen online te boeken. Cynthia heeft dat nog geprobeerd, maar dat lukte niet omdat het te dicht op de vertrek tijd was. Uiteindelijk toch de vlucht via Parijs geboekt waardoor we de hele dag onderweg waren. Rond 17.00 uur landden we in Wenen en een uur later zette de taxi ons voor het hotel.

Los van het vlucht-debacle hebben we een paar leuke maar vermoeiende dagen in Wenen gehad. Jammer dat we de eerste twee dagen veel regen hebben gehad. De terugvlucht was gelukkig de vlucht die we al geboekt hadden. Al was ik wel weer geirriteerd dat we ook nu niet op rij 10 konden zitten. We zeten letterlijk helemaal achterin het toestel, op rij 32. Maar we hebben deze vlucht in ieder geval niet gemist.


15 views0 comments

Comments


bottom of page