top of page
  • Writer's pictureLucienne

Onze 15 daagse cruise

Het was een mooie reis; van Southampton naar Lissabon, daarna naar Cadiz, Cassablanca, Lanzarote, Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife, Funchal Madeira en tenslotte Vigo.


We zaten deze keer op een redelijk groot schip, de MSC Virtuosa waar plaats is voor ruim 6300 gasten. Wij hadden gekozen voor de Yacht Club, een apart gedeelte in het schip waar je alleen kan komen als je daar verblijft. En daar was ik wel blij om. Wat een drukte op dat schip! Het is logisch dat als een schip zoveel passagiers kan bergen, ze er ook rondlopen. Zelf ben ik er ook een van die 6300 gasten. Natuurlijk zijn niet alle gasten op het zelfde moment op dezelfde plaats. Maar als er ’s avonds iets te doen was waren het er wel heel veel op dezelfde plaats! Ik was dan ook erg blij dat wij ons konden terug trekken in de rustige omgeving van de Yacht Club. Alhoewel….


Valse noot

In de avond wordt er in de lounge van de Yacht Club altijd live muziek gespeeld. Een pianist of een trio met piano, bas en viool spelen rustige achtergrond muziek. Tot dat er een man met een elektrische gitaar op het kleine podium stapte. De setlist welke hij speelde was best nog wel aangenaam, Dire straits, Eagles, Queen, die trant. Behalve zijn gitaar had hij ook een muziekband die meedraaide en dat stond hard! Dat was echt geen achtergrond muziekje. Daarbij zong deze man ontzettend vals. Het was echt niet om aan te horen en verpestte echt mijn avond. Misschien had ik toch een paar borrels moeten nemen want de overige voornamelijk dronken Britse gasten stonden te klappen en te dansen op zijn muziek. Hun leek het niet te storen. Gelukkig was hij na een paar avonden niet meer gesignaleerd in de Yacht Club. Het zal me niets verbazen als iemand hem ‘per ongeluk’ over boord heeft gegooid.


Relaxen

Los van het muziek trauma was het er heerlijk toeven. De dagen dat we in een haven lagen zijn we aan land gegaan om de plaats te bekijken. En als de meeste gasten van boord zijn is het schip in een bepaalde rust. Ook waarschijnlijk doordat de winkels en restaurants dan dicht zijn. En ondanks de drukte is de Virtuosa een prachtig schip. Leuke restaurants, mooie winkeltjes en bijzondere details.

Na wat geslenter door de aanlegplaats of na terugkomst van een excursie genoten we van een lunch bij de grillbar op het pooldeck, waarna we een zonnebedje uitzochten en met een goed boek en een alcoholvrije cocktail de middag aan ons voorbij lieten glijden.
Ja, dat cruisen is voor ons echt een ultieme vorm van vakantie vieren. Onze volgende cruise is gepland voor december, dan zijn we tijdens de kerst aan boord van de MSC Euribia. We zijn al weer aan het aftellen. En behalve het voldane gevoel van een geboekte cruise kijken we al weer reikhalzend uit naar de routes van volgend jaar.

29 views0 comments

Comments


bottom of page