top of page
  • Writer's pictureLucienne

Jurassic park

De film 'Jurassic Park' bestaat 30 jaar. Ik heb er nooit één minuut van gezien, maar dat maakt het niet minder feestelijk. Bij het horen van dit heugelijke jubileum schoot mij een nieuws item te binnen van een paar weken geleden. Hierin werd verteld dat er in Argentinië een nieuwe dinosaurus is ontdekt. Dan gaan bij mij gelijk allerlei bellen rinkelen. Want hoe kan een dinosaurus die miljoenen jaren geleden heeft geleefd, nieuw zijn?

Het beest leefde 65 miljoen jaar geleden, woog zo'n 50.000 kilo en was 30 meter lang. Hij had een lange nek. De soort wordt Chucarosaurus diripienda genoemd. Vertaald is dat 'hardgekookt roerei'. Had-ie destijds vast niet gedacht dat hij zo genoemd zou worden.


( klik op de foto om het artikel te lezen).


Dat er nog steeds resten van prehistorische soorten dieren wordt gevonden is op zich niet verwonderlijk als ze op de wereld hebben rondgelopen. Maar het feit dat ze niet eerder gevonden zijn betekent niet dat ze nieuw zijn. Ach, misschien ben ik wel een zeikerd in dat soort dingen. Als iemand iets zegt wat anders kan worden uitgelegd valt dat me direct op.


Overleden moeder

Zo keek ik laatst naar een programma over cruisen. De presentatrice ging aan boord van een schip waarmee ze 15 jaar geleden met haar overleden moeder een cruise had gemaakt. Ik zie dan gelijk voor me dat ze haar dooie moeder in een kist mee aan boord sleepte. Natuurlijk weet ik wat ze bedoelde, maar het klonk zo raar.


En al is het soms ver gezocht of zelfs irritant als ik dingen die gezegd worden anders interpreteer dan ze bedoeld zijn, Het blijft leuk om mensen attent te houden op wat zij of anderen zeggen zonder dat ze dat bedoelen.22 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page