top of page
  • Writer's pictureLucienne

Hilarische situaties

Je ziet ze steeds vaker; filmpjes op internet van mensen die in de gekste capriolen uithalen. Dames die door een raam naar binnen willen klimmen of juist naar buiten en zich daardoor in de meest bizarre situatie hebben gemanoeuvreerd. Nog bizarder is het dat er altijd wel iemand in de buurt is die deze hachelijke situatie staat te filmen. En eerlijk gezegd vind ik dat niet erg, want ik moet meestal toch wel erg om lachen om deze filmpjes.


Leedvermaak

Gelukkig was dat filmen door omstanders zo’n twintig jaar geleden nog niet aan de orde. Want waarschijnlijk was ik dan zelf ook via internet door iedereen uitgelachen. In mijn situatie bleef dikt beperkt tot een aantal collega’s.

Toen ik bij afdeling Teleservice werkte hadden we de gewoonte om minimaal één keer per jaar met het team ergens te gaan eten. Omdat we in Leiden werkzaam waren zochten we daar vaak een leuk restaurantje uit om eens gezellig te kletsen tijdens het snavelen.

Omdat parkeren in Leiden vaak onbegonnen werk is, kropen we bij elkaar in de auto. Ik reed met een collega mee zodat mijn auto bij het werk bleef staan. Na het eten bleek dat de teamchef nog naar de werkplek terug ging terwijl de collega met wie ik was meegereden direct naar huis ging. Ik zou, met nog twee anderen bij de teamchef instappen.


MiniDe teamchef had destijds een mini cooper, je weet wel, zo’n (toen) nieuw model uit de BMW fabriek. Het was een driedeurs auto dus ik moest via de naar voren geklapte voorstoel op de achterbank kruipen. Er zat al een collega achterin en een op de passagiers stoel voorin. De teamchef schoof haar stoel naar voren zodat ik kon instappen, alleen dat ging niet. Hoe ik het ook probeerde (eerst met een been naar binnen en proberen mijn achterwerk en lijf er achteraan te proppen, eerst met mijn hoofd naar binnen enz.) het lukte me gewoon niet om achterin dat autootje te kruipen. Uiteindelijk is de collega die al voorin zat naar achteren gegaan zodat ik voorin kon zitten, dat lukte wel.


Geen beelden van

Natuurlijk werkte deze hilarische situatie op de lachspieren van de teamchef en de collega’s die al in de auto zaten waardoor het instappen nog meer werd bemoeilijkt, maar achter me hoorde ik een paar vreselijk gieren van het lachen. De collega waar ik in eerste instantie mee was meegereden en een andere collega die bij haar in de auto zat, stonden achter ons geparkeerd en zaten het hele tafereel te bekijken waarbij de tranen over hun gezicht liep van het lachen. Ik weet zeker dat als er destijds al met een smartphone gefilmd kon worden, ik dat filmpje nu aan je kon laten zien. Maar gelukkig zijn er geen beelden van.

Wel kan ik een filmpje met je delen waar ik zelf ook vreselijk om moet lachen en waardoor ik in gedachten mezelf weer in de hilarische situatie in Leiden terug zag, twintig jaar geleden. En ergens ver weg hoor ik nog steeds die collega’s lachen, wat ze trouwens de hele weg naar huis hebben volgehouden.


Klik op onderstaande knop voor zo'n hilarisch filmpje van een dame die uit een kano probeert te komen.
 

 

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page