Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

route planner

Posted on October 5, 2020 at 10:00 AM

Vorige week is ons nieuwe bankstel gebracht. Niets bijzonders zou je zeggen, al kopen we ook niet ieder  jaar een nieuw bankstel. Maar dit bankstel is een stuk kleiner dan de vorige. Daar hebben we bewust voor gekozen.


Autistisch

Omdat we nu een kleiner bankstel hebben, hebben we de kamer anders kunnen indelen. En dat is voor iemand als ik, met licht autistische trekjes wel een dingetje. Want bij mij moet altijd alles op dezelfde plek staan of liggen. Als ik bijvoorbeeld een la open trek om er een schaar uit te pakken, dat moet ik die blindelings kunnen pakken. Als ik misgrijp, roep ik gelijk ‘waar is de schaar?’ terwijl hij misschien in het vakje er naast ligt.

Wat onze bankstellen betreft kan ik zeggen dat we inmiddels 29 jaar in dit huis wonen en dat de bankstellen al die 29 jaar in dezelfde opstellingen hebben gestaan. Nu ineens niet meer….

Dan denk je misschien ‘lekker boeien hoe een bank staat’ maar nogmaals, voor mij is dat wel een dingetje. Neem nou vanmiddag. Ik ging de vloer dweilen en heb daar altijd een vaste ‘route’ voor door de kamer. Eerst natuurlijk met de swiffer, die ik dan bij de afvalbak van de stok af haal om weg te gooien. Nog steeds stop ik met de swiffer op de plek waar altijd mijn afvalbak heeft gestaan, terwijl we sinds anderhalf jaar een andere keuken hebben en de afvalbak ergens anders staat. Ik bedoel maar.


Nieuwe route

Goed, na het swifferen sjees ik met het stoomapparaat door de kamer. En nu de bank op een andere plek staat, lijkt het wel of we een grotere woonkamer hebben. Het is zo vreemd om ineens een andere ‘route’ te moeten nemen. Zo is de computerkast, waar ik de poetsbeurt altijd begon, uit de kamer weg. Natuurlijk kan ik wel weer in die hoek beginnen, maar het voelt raar.

Ik ga er van uit dat het wel zal wennen. Net zoals ik over een tijdje bij de nieuwe afvalbak zal stoppen met swifferen. Want ondanks dat het allemaal vreemd is en ik er aan moet wennen, ben ik er wel heel erg blij mee. Ik moet gewoon mijn routeplanner anders instellen!

 

Categories: Overig