Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Married At Fist Sight

Posted on February 21, 2020 at 5:00 PM

Al vanaf seizoen één kijk ik naar married at first sight. Gewoon om te zien welke mensen met elkaar gematcht worden en of daar inderdaad een langdurige relatie uit voort kan komen. In twee gevallen is dat inderdaad het geval en het was prachtig om te zien hoe zich dat ontwikkelde.

Maar als het in twee gevallen goed ging, ging het in de andere gevallen niet goed. En in veel van die gevallen was dat ook voorspelbaar. Ondanks dat alle deelnemers zeiden dat ze er open in gingen, zag je al snel een soort barrière opdoemen die iedere vorm van openheid blokkeerde. Jammer, want in een aantal van die gevallen had ik het idee dat het echt wat had kunnen worden. Voor zover ik daar vanaf de bank over kan oordelen natuurlijk.


Komende week worden de twee laatste afleveringen van dit seizoen uitgezonden. Ik heb goede hoop dat daar een paar leuke matches bij zitten. Maar één stel is echt een mis-match. Dat was al vanaf het eerste moment duidelijk, voor mij dan. En jammer genoeg heb ik gelijk gekregen. Want laten we eerlijk zijn, je gaat er toch van uit dat als je met zo’n programma mee doet, dat er een leuke relatie uit voort komt.


Chantal en Henk


Iedereen die het programma volgt weet waarschijnlijk al dat ik het over Chantal en Henk heb. Dat huwelijk was al gelijk gedoemd tot mislukken. Niet in de laatste plaats door het veeleisende karakter van Chantal. Even los van de eis dat een man geen lichaamsbeharing mag hebben, kreeg Henk al van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand te horen dat hij zittend moet plassen, zijn handen moet wassen na het toilet bezoek en niet mag smakken tijdens het eten. Welkom in je huwelijk Henk! Normaal laat je de ambtenaar wat karakter eigenschappen van jezelf benoemen zodat de ander een beetje een beeld van je krijgt. Je trouwt tenslotte met een wildvreemde. Maar Henk kreeg gelijk een lijstje met regels voorgeschoteld.


Natuurlijk had Henk nee kunnen zeggen op dat moment, maar dat heeft hij niet gedaan. Daar is ook wel wat voor te zeggen want je gaat er immers ‘open in’. En ondanks dat Henk prima voldeed aan de anti beharing eis, leek hij mij niet het type man voor Chantal. Maar ook Chantal heeft ja gezegd, want ook zij ging er ‘open in’. In dat geval ga je er van uit beiden er alles aan zullen doen om het experiment te laten slagen. Of ze dat niet gedaan hebben weet ik niet. Ik ben er niet bij geweest. En eerlijk gezegd denk ik dat de programmamakers ons laten zien wat ze willen laten zien. Als tijdens de opnames al duidelijk wordt dat dit huwelijk niets gaat worden, dan krijgen wij ook scènes te zien waaruit dat duidelijk wordt. Als er momenten zijn geweest waarbij Henk en Chantal een leuke tijd hebben gehad, is dat voor het programma niet leuk. Ik denk tenminste dat er zo gemonteerd wordt, maar dat zullen wij nooit te weten komen.


Pissen

Toch moet me nog wel iets van het hart over Chantal. Tijdens een gesprek dat zij met Henk had vertelde ze dat ze er moeite mee had dat hij had gezegd dat hij moest pissen. “Ik zeg dan dat ik even naar het toilet ga” was haar reactie. ‘Want als je je een prinsesje voelt, gedraag je je daar ook naar’. Heel begrijpelijk. Maar wat Chantal even was vergeten is dat ze in een paar afleveringen eerder, toen Carlo bij haar binnen kwam, keihard in plat Haags riep “KRIJG DE CHOLERA!!” Ook het woord ‘K*T’ kwam tijdens de verschillende afleveringen regelmatig uit haar mond. Dan vind ik het nogal hypocriet om je te storen aan iemand die zegt dat hij gaat pissen. Ik vond het ook erg opvallend dat ze het steeds had over ‘ik’. “IK wil dat het zo gaat, IK vind dit en IK vind dat en IK zeg zus en IK zeg zo.” Waarbij ze ook nog de nadruk op het woordje IK legde. Jammer dat ze nooit eens aan Henk vroeg “wat vind jij?”


Nogmaals ik ken ze alle twee niet en ik ben er niet bij geweest, dus ik kan niet oordelen over hoe ze zijn en het feit of ze er alle twee genoeg moeite voor gedaan hebben om het huwelijk te laten slagen. Dat is iets wat zij zelf bepalen. Maar dat neemt niet weg dat het zowel voor Henk als voor Chantal vervelend is dat het zo gelopen is. Ik denk dat ze er allebei een andere voorstelling van hadden toen ze aan het progamma begonnen. Misschien heeft hun deelname aan dit programma er toe bij gedragen dat er ergens in Nederland iemand rondloopt die wel bij ze past. Dan heeft deze hele poppenkast toch nog nut gehad.

 

 

Categories: Overig