Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Castlefest

Posted on August 15, 2022 at 9:05 AM

Dit jaar zijn we door zoon en schoondochter overgehaald om een dagje mee te gaan naar Castlefest in Lisse. Het fantasie evenement was een paar jaar niet doorgegaan en zou nu weer in haar volle glorie te beleven zijn.

 

Het begon al op de parkeerplaats, waar uit de auto naast ons een als een soort Robin Hood verkleedde jongeman stapte. Ik wist dat ik niet moest gaan lachen, dus deed ik mijn best.

 

Het was een behoorlijke wandeling richting het terrein en eenmaal in de rij oor de ticket controle werden we verrast door de meest bijzondere outfits. Af en toe trok ik een wenkbrauw op, waarna mijn zoon zei "niets is hier gek." Toen ik weer een wenkbrauw optrok zei hij "ik spreek je nog wel aan het eind van de dag."

 

 

Het terrein binnen was ruim opgezet. Het zag er gemoedelijk uit en eerlijk gezegd kreeg ik een gevoel van rust over me heen. Ondanks dat ik me nooit erg op mijn gemak voel tussen grote drommen mensen. De gewone wekelijkse markt kan ik al als benauwend ervaren.

 

Ondanks dat ik wist dat mensen hun best doen om leuk verkleed voor de dag te komen, heb ik me over een aantal toch wel erg verbaasd. Maar het meest verbaasd was ik nog dat ik tegen het eind van de dag niet opkeek van een man verkleed als Jasmine (uit Alladin) compleet met pruik en BH-tje, of een groepje monsters die zo uit Lord of the Rings konden zijn gestapt. Elfjes, Prinsessen, ridders, monsters, heksen, zelfs dames in jurken uit de tijd van Marie Antoinette compleet met pruik. Van alles liep er rond, ook ondefinieerbare outfits. 

Leuk vond ik het dat ouders met jonge kinderen niet alleen aandacht aan zichzelf hadden besteed, maar ook de kindertjes leuk verkleed hadden.

 

Opvallend waren de vele mannen in een kilt. Blijkbaar draagt dat toch prettig. En toen ik net een beetje aan dat beeld gewend was, kwam er ons een man tegemoet in een kilt met een T-shirt waar de volgende tekst op stond:

 

"It's a kilt, if I wore underware, it would be a skirt."

 

Dan lig ik er af hoor. Zo waren er wel meer grappige teksten op T-shirts. Zoals Malt Whisky

 

Maar er waren ook hele mooie creaties. Mensen die echt hun best hebben gedaan en met make-up hun gezicht of zelfs hun hele lichaam beschilderd hadden. Iedereen vond alles gewoon, mannen in prinsessenjurken, vrouwen als ridder, alles liep er rond. We hebben er de hele middag en een deel van de avond rondgelopen, ondanks dat ik vooraf zei dat wij waarschijnlijk niet zo lang zouden blijven, gingen we tegelijk weer weg.

 

Bij de auto zag ik Robin Hood ook weer. "Ben je er ook klaar mee?" vroeg ik. "Nee hoor, ik sta hier op de camping." En hij liep terug naar het terrein.


Categories: Overig