Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Plannen of kortsluiting

Posted on April 13, 2022 at 1:45 PM

Ik houd ervan om alles goed te plannen. Wanneer mijn planning niet gaat zoals ik het bedacht heb, lijkt het wel of er een soort kortsluiting in mijn hoofd ontstaat. Niet dat ik dan helemaal van het padje af raak, maar ik moet dan wel alles even resetten om de nodige rust in mijn hoofd te krijgen.


Neem nou de koop van ons nieuwbouw appartement. Natuurlijk zijn er met zoiets onvoorziene omstandigheden, maar los daarvan moet je toch al bepaalde afspraken kunnen maken. Toen we een paar weken geleden van de project ontwikkelaar te horen kregen dat wij in week 21 de sleutel van ons appartement zouden krijgen, ging ik in gedachten al de zaken af waarvoor we afspraken moesten maken. De woninginrichter die drie weken nodig heeft om alles in orde te maken, de aannemer die het leidingwerk van de keuken moet aanpassen, de keukenzaak die de keuken nu echt moest gaan bestellen, de linnenkast met een levertijd van 12 weken, kortom, we hadden nog wat te regelen.


 

Alles was vastgelegd. We zouden nog een datum doorkrijgen waarop de voor-oplevering zou plaatsvinden en waarop de woninginrichter de exacte maten kan nemen. Maar in plaats van een datum van de voor-oplevering kwam het nieuws dat de oplevering uitgesteld wordt door problemen met levering van producten. Voor ons betekent dit dat we, in plaats dat de we sleutel zouden krijgen in week 21, we nu in die week de voor-oplevering van het appartement hebben. Alles is met drie weken opgeschoven.

 

Daar kwam de kortsluiting weer! Alles moest worden omgezet. Bellen naar de aannemer, de keukenboer en de meubelzaak. Van die laatste kregen we overigens door dat onze kast klaar is en geplaatst kan worden. Eh, nog maar even wachten...De woninginrichter had gelukkig nog ruimte, waardoor nu uiteindelijk alles is verzet, de keuken komt nu in week 25. Alle data zitten in mijn hoofd. Het mag nu niet meer mis gaan, want dan komen we echt in de problemen. Uiterlijk 15 juli moeten we ons huis uit zijn. Dus nóg een paar weken vertraging en we moeten naar een hotel...


Vorige week hadden we de eerste vergadering van de op te richten vereniging van eigenaren (VVE). We kwamen samen met de andere kopers uit het complex, wat een leuk weerzien was. Natuurlijk kwam de vertraging ter sprake en één van onze nieuwe buren vertelde dat hij de opzichter van de bouw had gesproken en dat het grootste probleem de balkondeuren betreft, die zijn nog niet binnen. De oplevering zou nog wel wat later kunnen worden. Mijn enthousiasme was gelijk weer beneden pijl en in mijn hoofd ging van alles om. Kan ik nog een keer de levering van de keuken uitstellen? Heeft de woninginrichter nog wel plek als het inmiddels schoolvakantie is? We hadden onze vakantie ook al voor de vijfde keer moeten aanpassen en die is nu een paar dagen eerder. Komen we niet in de problemen als de werkzaamheden allemaal later worden en de vakantie eerder is?

Gelukkig kregen we de volgende dag een app-je van een mede koper die bij de bouwplaats was langs geweest en daar te horen had gekregen dat de balkondeuren de komende week worden geplaatst. Of het vanuit de opzichter een zoethoudertje is geweest weet ik natuurlijk niet, maar ik was wel erg opgelucht. Want als de balkondeuren en beglazing erin zit, is het een kwestie van afwerken en zou de opleverdatum gehaald moeten worden.

 

Iedere donderdag doen wij de weekboodschappen in het naastliggende winkelcentrum en dan lopen we even naar het complex om te zien of we vorderingen kunnen bespeuren. Hopelijk zien we op de volgende donderdag dat de balkons dicht zijn. Pas als ik dat zelf hebben kunnen constateren ben ik er gerust op dat we onze deadline halen. Dan kan ik ook met een gerust hart aan de notaris de overdacht datum van onze huidige woning doorgeven. Dan kan ik dat ook weer van het 'to do lijstje' afstrepen.

 

 

Categories: Overig