Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

We zijn begonnen.....

Posted on November 6, 2021 at 4:00 PM

Ondanks dat ik de laatste weken al regelmatig wat dingen in de container heb gegooid, had ik vandaag het gevoel dat we echt zijn begonnen…met opruimen.

Afgelopen maanden zijn we druk geweest met de koop van een nieuwbouw appartement. Het was een spannende en chaotische tijd. Wachten op anderen die op hun beurt weer van alles van ons wilden weten; De hypotheek adviseur die nog net niet om onze pincode vroeg, de projectontwikkelaar die een uiterste koopdatum had vastgesteld waardoor we geen achterstallige rente hoefde te betalen, de keukenwinkel waar we een offerte moesten vragen om in de hypotheek op te laten nemen, maar die dan maar weer twee weken geldig was enz. Uiteindelijk kregen we groen licht en hebben we bij de notaris onze handtekeningen gezet.

 

En nu is het wachten op wat komen gaat. Het appartementencomplex wordt nu gebouwd en zal in het tweede kwartaal volgend jaar worden opgeleverd. Een exacte datum is nog niet bekend, dus we kunnen nog geen concrete afspraken maken voor bijvoorbeeld het plaatsen van de keuken of het laten leggen van de vloer. Maar wel kunnen we al beginnen met het leegruimen van onze huidige woning. En dat is hard nodig!

 

In februari volgend jaar wonen we hier precies 31 jaar. In dit huis hebben we alle twee het langst gewoond in ons leven. Onze kinderen zijn hier geboren en opgegroeid en we hebben hier plezier en verdriet gekend. Hier hebben we herinneringen gemaakt die we voor altijd met ons meedragen. Die herinneringen zitten niet alleen in ons hart maar liggen verspreidt door het huis. Van de zolder tot aan de schuur liggen spullen welke we de afgelopen 31 jaar niet hebben kunnen weggooien. Er staan zelfs op zolder nog dozen die we na onze verhuizing van 31 jaar geleden niet hebben uitgepakt. Ik denk dat we die maar ongeopend bij grofvuil moeten zetten.

 

Zo ik heb bijvoorbeeld ook al vanaf dat ik kind was, foto’s gemaakt en verzameld. Al die foto’s heb ik in albums geplakt met verhaaltjes erbij. Ik denk dat ik minstens 30 albums volgeplakt heb voordat ik digitale foto’s in een boek liet afdrukken. Straks in ons 3 kamer appartement kan ik geen 30 foto albums kwijt. Dus ben ik gestart met het leegmaken van de albums en de foto’s in te scannen. Dan zie je ineens weer vakanties van 30-40 jaar geleden voorbij komen.

 

Vorige week heb ik me aangemeld bij een facebook pagina waar je spullen kan weggeven. En vanmorgen is de eerste belangstellende langsgekomen om een oud servies op te halen. We zijn dus begonnen maar we zijn er nog lang niet!

Categories: Familie