Lucienne Damen

Persoonlijke website

Blogs

Welkom op mijn Blog pagina. hier vind je blogs over zaken die me bezig houden. 

Vind je mijn blogs leuk om te lezen? Bestel dan mijn boek Tijdreizen, daarin staan behalve hier gepubliceerde blogs ook andere verhalen. Klik op de button boeken.view:  full / summary

Eindelijk weer cruisen!!

Posted on September 7, 2022 at 5:55 PM

Het zit er op. Na vijf annuleringen hebben we eindelijk van onze cruise kunnen genieten. En hoe!

Doordat we in eerste instantie een vrij dure cruise hadden geboekt van twee weken die door corona niet doorging, waren we verplicht het hele bedrag voor een volgende cruise in één keer te besteden. We hebben daarom uiteindelijk gekozen voor een Yacht Club ervaring. Binnen het cruiseschip is een apart gedeelte da...

Read Full Post »

Castlefest

Posted on August 15, 2022 at 9:05 AM

Dit jaar zijn we door zoon en schoondochter overgehaald om een dagje mee te gaan naar Castlefest in Lisse. Het fantasie evenement was een paar jaar niet doorgegaan en zou nu weer in haar volle glorie te beleven zijn.

 

Het begon al op de parkeerplaats, waar uit de auto naast ons een als een soort Robin Hood verkleedde jongeman stapte. Ik wist dat ik niet moest gaan lachen, dus deed ik mijn best.

Read Full Post »

Plannen of kortsluiting

Posted on April 13, 2022 at 1:45 PM

Ik houd ervan om alles goed te plannen. Wanneer mijn planning niet gaat zoals ik het bedacht heb, lijkt het wel of er een soort kortsluiting in mijn hoofd ontstaat. Niet dat ik dan helemaal van het padje af raak, maar ik moet dan wel alles even resetten om de nodige rust in mijn hoofd te krijgen.


Neem nou de koop van ons nieuwbouw appartement. Natuurlijk zijn er met zoiets onvoo...

Read Full Post »

Dag lieve Tom

Posted on February 4, 2022 at 10:35 AM

In juni 2010 is hij geboren, onze Tom. Samen met zijn zusjes Bella en Saartje. Er waren nog twee poesjes in dat nestje, maar die hebben het niet gered.

Tom was al duidelijk de dominante broer. Om te kunnen drinken bij zijn moeder duwde hij zijn zusjes weg. Wij kozen Tom en Bella uit dit nestje en hebben ze vanaf dag twee meegemaakt, steeds even langs bij moeder en haar kittens. Eenmaal bij ons thuis bleven ze elkaar l...

Read Full Post »

Dag huis, dag lieve oude woning

Posted on January 17, 2022 at 10:30 AM

Langzaam maar zeker gaat het rad sneller draaien. Was eerst nog alles alleen op papier en op ons ‘to do’ lijstje, inmiddels zijn we druk bezig met ont-spullen.

 

Na het ondertekenen van de koopakte van onze nieuwe appartement was dat het eerste tastbare dat we in handen hadden. De volgende stap was de eerste afschrijving van de nieuwe hypotheek. En toen moesten we er toch echt aan geloven om onze...

Read Full Post »

We zijn begonnen.....

Posted on November 6, 2021 at 4:00 PM

Ondanks dat ik de laatste weken al regelmatig wat dingen in de container heb gegooid, had ik vandaag het gevoel dat we echt zijn begonnen…met opruimen.

Afgelopen maanden zijn we druk geweest met de koop van een nieuwbouw appartement. Het was een spannende en chaotische tijd. Wachten op anderen die op hun beurt weer van alles van ons wilden weten; De hypotheek adviseur die nog net niet om onze pincode vroeg, de pr...

Read Full Post »

Muizenjacht

Posted on July 6, 2021 at 8:30 AM

Wah! Een muis!!” hoorde ik vanmiddag vanaf boven roepen. Dochterlief was lichtelijk in paniek, maar niet zo erg als bij het zien van een spin. Nu zie ik zelf ook liever een muis dan een spin, maar ik wil ze geen van tweeën in mijn huis.


Het muisje had zich inmiddels van de slaapkamer naar de trap verplaatst. Ik haalde een potje met deksel uit de schuur om het beestje in op t...

Read Full Post »

Eet rust

Posted on June 2, 2021 at 1:00 PM

Ik had er nog nooit van gehoord, van eet rust. Maar sinds ik regelmatig vast, weet ik wat er mee bedoeld wordt.

Ik denk dat we er allemaal wel mee te maken hebben (gehad). Je bent een groot deel van de dag bezig met wat je moet eten en vooral wanneer. Dat begint al met het ontbijt. Omdat je gevarieerd wil eten, is het ontbijt de eerste maaltijd waarover je nadenkt. Wordt het een uitgebreide broodmaaltijd of een schaalt...

Read Full Post »

Bijzondere uitspraken van mijn moeder

Posted on May 24, 2021 at 1:05 PM

Vanmorgen zag ik een reclame voor haarkleuring op TV en op dat moment moest ik ineens weer aan mijn moeder denken. Niet dat zij ooit in haar leven een keer een haarkleuring heeft gebruikt hoor. Wat dat betreft heeft zij nooit iets van cosmetica gebruikt. Ja, een beetje lippenstift als ze eens uit ging of nagellak, maar de cosmetica industrie had failliet gegaan als ze het van mijn moeder hadden moeten hebben. Waarom moest ik dan toch aan haar denken bij het zien...

Read Full Post »

De zonnebril van mijn oma

Posted on April 25, 2021 at 8:00 PM

Gisteren ging ik boodschappen doen en had onderweg mijn zonnebril nodig. Bij het winkelcentrum aangekomen deed ik mijn zonnebril omhoog en zette hem op mijn hoofd. Na de boodschappen had ik hem immers weer nodig.


In de supermarkt pakte ik een artikel dat ik niet zo vaak gebruik waardoor ik het etiket wilde lezen. Ongemerkt pakte ik mijn bril van mijn hoofd en bemerkte gelijk da...

Read Full Post »

Sweet memories

Posted on April 12, 2021 at 1:10 AM

Of het nu komt omdat ik ouder word en inmiddels mijn beide ouders er niet meer zijn, weet ik niet. Maar de laatste tijd komen er steeds meer dingen van vroeger mijn gedachten binnen geslopen. Ineens zit ik weer met het gezin van vroeger aan tafel, in de auto op weg naar de camping, of te spelen met de knopendoos bij oma.


Ik merk dat die gedachten vaak gepaard gaan met herinnerin...

Read Full Post »

Vakmanschap

Posted on March 1, 2021 at 7:15 AM

Met enige regelmaat staat er bij ons thuis een Brits TV programma aan waarin oude voorwerpen worden opgeknapt. Lampen, klokken, stoelen, koffers, het komt allemaal voorbij. Het zijn stuk voor stuk vakmensen die weten wat ze doen, of dingen uitproberen in de hoop dat het goed uitpakt.

 

Eén van de vakmensen is een meubelstoffeerder. Ik kijk met belangstelling naar wat deze ...

Read Full Post »

Aan de erven van....

Posted on February 26, 2021 at 2:35 PM

Toen mijn ouders allebei nog in leven waren, hielp ik ze al met hun administratie. Als er een brief van een instantie binnenkwam, werd deze voor mij bewaard om te lezen en te ‘vertalen’ naar een voor hun duidelijke taal. Ieder jaar vulde ik de belastingaangifte voor mijn vader in en als ze een bedrag terug kregen kreeg ik een bos bloemen, alsof ze dat geld van mij hadden gekregen!

Toen mijn vader overleed,...

Read Full Post »

Thuiswerken

Posted on January 29, 2021 at 2:30 PM

Thuiswerken, wie had ooit gedacht dat het een nieuw normaal zou worden? Ik weet nog dat toen ik in de jaren ’80 bij het GAK (nu UWV) werkte en de computer zijn intrede deed, mijn collega er vol van overtuigd was dat we ooit vanuit huis zouden gaan werken. Ik heb hem toen vreselijk uitgelachen.

Binnen het GAK hadden we toen net de beschikking over een paar geavanceerde elektronische schrijfmachines. De oude klein...

Read Full Post »

Wandelen of rellen?

Posted on January 25, 2021 at 1:25 PM

Vanmorgen moest ik even aan de wandel om mijn hoofd leeg te maken. Het winterzonnetje hing lonkend aan de blauwe hemel waardoor ik de verleiding niet kon weerstaan. Gewapend met mijn nieuwe fotocamera begaf ik mij naar het naastgelegen park in de wijk waar ik woon.


Genietend van de bossen en het zonnetje, liep ik in gedachten door het park. De enkele wandelaar die ik tegenkwam, ...

Read Full Post »

Sneeuwpret

Posted on January 18, 2021 at 1:45 PM

Afgelopen weekend was er een beetje sneeuw gevallen en het leek wel of heel Nederland was losgeslagen! Het bleef niet eens liggen, maar voor sommigen was het een ware happening. Is dat omdat we nu in deze coronatijd niets hebben? Of is het al weer te lang geleden dat we een flink pak sneeuw hebben gehad?

 

Vroeger was alles beter zegt men, ook qua weer. Nu denk ik dat de opwarming van de aarde er wel voor zorg draagt dat de winters zoals w...

Read Full Post »

Tante Annie en ome Kees

Posted on January 11, 2021 at 4:20 PM

Als kind besefte ik niet dat er mensen in mijn leven waren die zomaar konden verdwijnen. En dan bedoel ik niet dat ze overlijden, want dat is onvermijdelijk. Maar dat mensen die je dagelijks ziet, ineens geen deel van je leven meer willen uitmaken. Inmiddels weet ik dat bepaalde mensen alleen in je leven blijven als je elkaar nodig hebt. Iedereen kan wel iemand bedenken die langzaam in de vergetelheid is geraakt, waar het contact mee verwaterd is.


Read Full Post »

Berlijn

Posted on January 3, 2021 at 4:35 PM

Met het hervinden van de oude videofilms van mijn vader kwamen er ook oude herinneringen naar boven. Zo zagen we op een van de filmpjes een inmiddels overleden vriendin met haar baby van toen een paar maanden oud. Deze beelden herinnerde mij aan de keer dat we met z’n vieren met een drie daagse personeelsreis van het GAK mee waren naar Berlijn, oktober 1981.


Aap

We reden met twee bussen richting Oo...

Read Full Post »

Afscheid van 2020

Posted on December 31, 2020 at 1:10 PM

Terwijl de oliebollen staan af te koelen (ze waren nog warm toen ik ze kocht) op deze laatste dag van het jaar waarin we niet veel mochten maar er toch veel gebeurd is, is dit het moment om even terug te kijken.

Voor mij begon het jaar rustig, met een cursus waarvoor ik steeds 4 dagen naar Apeldoorn moest. De dag voor mijn examen werden de eerste maatregelen aangekondigd, wat inhield dat ik onverrichter zaken terug naar huis ging. Twee maanden later...

Read Full Post »

Kerst tradities

Posted on December 8, 2020 at 1:40 PM

Gisteravond was er een kerstfilm op TV die ging over kerst tradities. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niets met kerst heb, maar een kerstfilm ben ik altijd wel voor in de stemming. En eerlijk gezegd zette deze film mij wel aan het denken over onze eigen kerst tradities.


Als ik terug kijk naar mijn jeugd was het eigenlijk altijd alleen maar eten waar het om draaide. Oma kwam steevast op bezoek en ook de oude buurtjes kwamen in...

Read Full Post »

Rss_feed