top of page

Biografie

Een korte impressie

Een meisje 

Het was zaterdag 24 maart 1962. De gemiddelde temperatuur die dag lag op 1,9 °c. Terwijl in Genève onderhandelingen over kernwapens tussen de Russen, Amerikanen en Britten is vastgelopen, werd in een kamertje in de Haagse Koningstraat, Louise geboren. Tweede kind en eerste dochter van Jan en Cobie Damen en vierde in lijn met de naam Louise. Op aandringen van haar grootmoeder, tweede in die naamlijn en die zelf een hekel had van de afkorting Wies die haar naam tot gevolg had, kreeg Louise een andere roepnaam: Lucienne. Genoemd naar een dochter van een vriendin van Cobie die naar Canada is verhuisd. De twee jaar oudere broer van Lucienne, Robbie, heeft moeite met het accepteren van de nieuwe baby. Als 14 maanden later broertje Bennie wordt geboren is Robbie er al aan gewend dat hij zijn plekje binnen het gezin moest delen.

In 1966 verhuisde het gezin naar een kleine arbeiderswoning in het Laakkwartier in Den Haag. Daar werd een jaar later Anita geboren, waarna het gezin compleet was. 

Jutberg

In dat zelfde jaar gaan ze voor het eerst met z'n zessen kamperen op de Veluwe. De eerste twee jaar in een bungalowtent, daarna in een stacaravan. Ieder weekend en iedere vakantie verbleven ze op de Jutberg, waardoor het soms leek alsof ze een dubbelleven leidden. Hier raakte Lucienne in 1969 bevriend met Tineke, ook uit Den Haag. 

GAK

Luciënne ging naar de Witte de Withschool in de Asstraat. Ze was geen uitblinker op school, waardoor ze in de zesde klas getoetst werd voor de huishoudschool. Ze volgde hier de kantooropleiding en sloot deze met goede resultaten af. Inmiddels was het gezin verhuisd naar een dubbel bovenhuis in het Valkenboskwartier in Den Haag. Lucienne kreeg een baan bij het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor (GAK), waar Tineke ook werkte. Hier leerde ze Peter kennen, met wie ze is gaan samenwonen in Zoetermeer. En terwijl heel Nederland in de ban was van de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn in 1987, zeiden Peter en Lucienne 'ja' tegen elkaar in het stadhuis aan de Groenmarkt in Den Haag.

Moeder

Toen in 1990 hun eerste kindje zich aankondigde, bereide Lucienne zich er op voor om haar baan op te zeggen en voor haar baby te gaan zorgen. In december van dat jaar werd hun dochter Melissa levenloos geboren. Lucienne ging terug naar het GAK om na de geboorte van Mitchell in 1992, alsnog ontslag te nemen. Dertien maanden later werd dochter Cynthia geboren. 

Weer aan het werk

Al snel snel bleek dat het lastig was om met z'n vieren van één salaris te leven en ging Lucienne op zoek naar een baan voor de avonduren, zodat ze overdag voor de kinderen kon blijven zorgen. Het werd een baan bij een callcenter in Zoetermeer.

Als na vier en een half jaar een aantal collega's besluiten over te stappen naar het nieuw op te richten call center van de politie, 0900-8844, besluit Lucienne om mee te gaan. Na een paar maanden solliciteerde ze naar de functie van coördinator en kreeg hierdoor de gelegenheid om deel uit te maken van het team dat de afdeling vorm ging geven.


Na zeven jaar kreeg Lucienne de kans om stage te lopen als coördinator bij de afdeling arrestantenzorg. Na de stageperiode besloot ze om daar te blijven. Uiteindelijk moest ze om medische redenen ander werk gaan zoeken en dat vond ze bij de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) waar ze tot op heden als generalist werkt.

Cruisen

In de loop der jaren zijn Lucienne en Peter met enige regelmaat op vakantie geweest. Toen de kinderen klein waren gingen ze naar bungalowparken en later met de bus naar Oostenrijk, Italië en Kroatië.

In 2015 hebben ze voor het eerst een cruise gemaakt en die reis heeft het cruise virus onder hun huid genesteld. Eenmaal besmet met dit virus kom je er nooit meer vanaf!  

bottom of page